Nieuwsbrief

684_30_Connected-Mobile-working-on-the-trainRIP.jpg.png
Statement Vodafone mobiele diensten

 

Klik HIER om het statement van Vodafone in pdf bestand te downloaden.

 

Vodafone logo

 

STATEMENT: VODAFONE – MOBIELE INTERNETDIENSTEN
28 APRIL 2011

Afgelopen week is er discussie ontstaan in de Tweede Kamer en in de media over het blokkeren van mobiele internetdiensten door providers. Vodafone heeft daarover vragen van de media gehad. Wij hebben onze visie op dit onderwerp gegeven, zodat de discussie in het juiste perspectief geplaatst wordt. Hieronder het statement van Vodafone.


1. Verandering in de markt: van mobiel bellen naar mobiel internetten
Waar mobiele telefoons vroeger vooral gebruikt werden voor bellen en sms’en, worden ze nu steeds meer gebruikt voor mobiel internetten. Dat zorgt voor een grote verandering in de markt. Waar consumenten tot voor kort een telefoonabonnement afsloten met mobiel internet als extraatje, zien we nu dat mobiel internetten meer en meer de kern van het abonnement wordt. Mobiel internet wordt steeds verder ontwikkeld, waarbij de behoeften van gebruikers divers zijn. Het aanbod van mobiel internet moet hierop aansluiten.


2. Uitgangspunt is en blijft dat iedereen toegang tot een levendig internet heeft

Het uitgangspunt van Vodafone is en blijft dat mobiel internet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk moet zijn en dat iedereen kan profiteren van een internet dat voortdurend verbetert.


3. Consument betaalt voor intensiteit van gebruik
De één kijkt alleen soms naar buienradar, de ander wil ook onderweg een hoge kwaliteit videodienst met gegarandeerde kwaliteit. Vodafone wil al deze consumenten blijven bedienen, maar vindt het niet redelijk iedereen dezelfde bijdrage te vragen en biedt daarom verschillende abonnementen aan. De consument betaalt voor de intensiteit van gebruik. De incidentele gebruikers hoeven niet te betalen voor de intensieve gebruikers. Een eerste stap daarin is de invoering in september 2010 van internetbundels met duidelijke bundelgrenzen (in plaats van de fair use policy). Ook is het gebruik van een dienst als Skype (VoIP en SMSoIP) alleen toegestaan als de klant daar extra voor betaalt. We blokkeren dus geen diensten, je moet alleen wel het juiste prijsplan hebben.

 
 

Mobile nieuws