Nieuwsbrief

header_pdaRIP.png
Tablets in opkomst bij ondernemers

 

Tablets in opkomst bij ondernemers, staat er boven DIT artikel op nu.nl op 18 februari jl...

 

...en dat klopt ook wel. Van de week zat ik in een vergadering bij een mobiele provider met enkele collega business partners en iedereen had er wel één bij zich.  Er werden aantekeningen gemaakt van de vergadering, de agenda geraadpleegd voor de volgende afspraak en nog even de email gecontroleerd. Daarnaast zijn het ook best handige apparaten. Je kan eenvoudig toegang krijgen tot je bedrijfsnetwerk, bestanden uitwisselen of er bij een zakelijke afspraak een powerpoint presentatie op voorbij flippen. De meeste tablets zijn veel handzamer dan laptops om mee rond te lopen en starten veel sneller op. Ook de combinatie met wifi en 3G (mobiel netwerk) maken deze apparaten altijd online.

 

Lees ook dit artikel op webwereld.nl: KLIK

 

De meeste fabrikanten zetten voor dit jaar flink in op de tablet markt. Bij de international CES 2011 afgelopen januari in Las Vegas telden we maar liefst tachtig introducties van verschillende modellen die gepland staan voor dit jaar, die ook allemaal op de Europese markt zullen verschijnen. En bij het Mobile World Congres deze maand in Barcelona kwamen zelfde signalen naar voren. Voor dit jaar wordt in ieder geval de iPad 2 verwacht, BlackBerry komt met de Playbook en sinds The Voice of Holland weet bijna iedereen ook wat de Samsung Galaxy Tab is.

(met de klok mee van linksboven, Apple iPad, Samsung Galaxy Tab,
BlackBerry Playbook
en de HTC Flyer)

 

De discussie of een tablet nu echt een zakelijk toegevoegde waarde heeft of meer een spelen-dingentje is, blijft een lastig gesprek. Zeker omdat de meeste fabrikanten er ook functionaliteiten in aanbrengen die op het eerste gezicht voor privé gebruik zijn, zoals muziek, foto, films en spelletjes. Echter de realiteit is wel dat zakelijk en privé zowel voor werknemers als werkgevers qua tijdsbesteding steeds meer integreerd. Een vergelijkbare ontwikkeling zie je ook bij de nieuwe releases van smartphones en PDA's.

 

Wilt u een keer het fijne weten van tablets en wat deze kunnen betekenen voor uw dagelijkse bedrijfsvoering, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan samen met u bekijken in welke mate deze apparaten bruikbaar zijn voor het optimaliseren van uw bedrijfsproces.

 

De meeste gangbare tablets zijn bij MobileWorX uit voorraad leverbaar, neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

 

 

 

 
 

Mobile nieuws